Împreună vine printre noi de fiecare dată când muncim. Împreună ne învață copiii să rezolve probleme și să ia decizii, să contribuie cu succes la comunitatea din care sunt parte. Împreună ne sprijină copiii să facă conexiuni între situații locale și probleme globale precum și să fie conștienți de nevoile celorlalți.
Atunci când Împreună vine la noi de mici, ne ajută să facem lucruri care ne vor servi atunci când vom crește și vom deveni mari. Așa vom fi mai prezenți și mai adaptabili la lumea în care trăim.
Iată câteva activități pe care le putem desfășura, copii și adulți împreună cu Împreună:
- Să participăm la activități de împădurire.
- Să donăm o parte din producția de legume și fructe din grădina bunicilor unor oameni în nevoie sau unor organizații care asigură hrană celor fără posibilități materiale.
- Să plantăm împreună cu copiii noștri semințe, iar atunci când ies din ele flori, să le vindem la poartă sau într-un loc public și să donăm banii unei organizații non-guvernamentale.
- Să adunăm împreună gunoaiele din parcuri.
- Să înființăm “Patrula pentru curățenie” la școală și să atragem atenția cu blândețe colegilor care aruncă gunoaiele în locuri neamenajate, explicându-le de ce fac un lucru nepotrivit.
- Să organizăm un târg sau un festival local cu tematica drepturilor omului.
- Să colectăm obiecte pentru o capsulă a timpului.
- Să gătim împreună pentru cantina socială.
- Să facem mai frumoasă curtea școlii sau a grădiniței, să o curățăm și să plantăm flori.
- Să propunem la școală sau la grădiniță activități prin care să învățăm să reciclăm lucruri.
- Să adunăm mâncare, haine, jucării și produse de igienă pe care să le donăm în permanență celor aflați în nevoie, nu doar de Crăciun.
- Să ne facem în permanență ordine între jucării, să organizăm întâlniri cu copii cărora le lipsesc, să le dăruim cu dragoste.
- Să colectăm jucării stricate, să le reparăm împreună și să le donăm copiilor în nevoie.
- În luna decembrie să cerem brazi de Crăciun de la pepiniere și să îi dăruim familiilor nevoiașe.
- Noi, copiii mai mari să le citim copiilor mai mici povești și să facem întâlniri periodice în grupuri pentru astfel de evenimente.
- Să citim împreună o carte, să ne înregistrăm un cd și să îl distribuim în secțiile de pediatrie ale spitalelor.
- Să facem un târg de carte cu cărțile de acasă pe care nu le mai citim, să le vindem și din sumele adunate să cumpărăm altele noi, pe care să le donăm spitalelor sau organizațiilor care le distribuie copiilor în nevoie.
- Să le citim bătrânilor.
și multe, multe altele.