Despre creativitate Publicitate Cluj Signatura

Cariera in publicitate, branding

Despre creativitate

 

Creatie sau geniu in publicitate

Cred ca in publicitate creatia de dragul creatiei e un moft. La fel si orgoliul creativului care a scris un text care ii place si tine cu dintii de el, nu mai vrea sa il analizeze din punctul de vedere al eficientei. Asa ca, stimati colegi, sunt o mofturoasa! Reactionez de cateva ori pe zi exact la fel.

Incerc totusi sa nu uit ca dupa eficienta potentiala ar trebui evaluat orice mesaj de promovare. Pentru ca vedem cat de multe produse incearca sa ajunga la noi prin fel si fel de metode. Pe noi, cei din bransa, o deformatie profesionala ne face sa le privim pe toate, sa le analizam, sa ridicam o spranceana dispretuitoare sau ne inverzim de invidie cand e cazul. Asta se intampla insa doar cu oamenii din bransa.

Toti ceilalti care nu si-au facut o meserie din publicitate se straduiesc sa o ignore complet. E greu sa le atragi atentia si e si mai greu sa ii determini sa actioneze cum vrei tu.

De aceea este importanta eficienta mesajului. Nu orice idee simpatica va determina reactia dorita. Geniul in publicitate inseamna sa fii creativ in eficienta si de aceea premiile EFFIE sunt adevaratele Oscaruri pentru noi. Premiile pentru creatie care nu evalueaza succesul pe piata al ideii, adica rata de raspuns pe care a generat-o la nivelul publicului tinta, nu demonstreaza decat o inabilitate de a comunica publicitar, o deviere de la scopul meseriei noastre, si anume acela de a vinde produse si servicii.

Probabil aici e problema, putini creativi vor sa se perceapa pe ei insisi ca pe niste vanzatori.

Sunt optimista insa, primul pas in rezolvarea unei probleme este chiar recunoasterea acesteia. Asa ca:

-Numele meu este Eli si sunt un creativ cu mofturi. Dar ma tratez.

 

Elisabeta Chira, Creative Director

Strategie Branding Publicitate Cluj

Noutati

Cariera

Opinii

Opinii despre publicitate, branding si strategie in Cluj

De ce

Despre creativitate

Despre evenimente

Signatura Strategic Creativity